vader-detectiveDe film Mijn Vader is een Detective – Het Geheimzinnige Forteiland (Will Wissink, 2009) heeft de MovieSquad Junior Award NFF 2009 gewonnen. woensdagmiddag 30 september bekendgemaakt door de kinderjury van MovieSquad aan het begin van de vertoning van de film op het Nederlands Film Festival. Zij overhandigden de Award aan Tygo Gernandt, Tjeerd Melchers, Jasmin Pasteuning en Rick Mackenbach. De jury bestond uit 3 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar. Behalve de winnende film keken zij ook naar Kikkerdril (Simone van Dusseldorp, 2009) en De Indiaan (Ineke Houtman, 2009).

Uit het juryrapport over Mijn vader is een Detective – Het Geheimzinnige Forteiland:
“Een dubbele verhaallijn zorgt ervoor dat het spannend blijft. Er zijn zoveel verschillende dingen aan de hand. En dan is het ook nog grappig. Door het goede gebruik van muziek wordt de film nog spannender. Je zit de hele film op het puntje van je stoel te hopen dat er geen pauze komt en je door kan blijven kijken.”

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 2.000,- . Dit bedrag is bestemd om de film onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Tevens maakt de film kans opgenomen te worden in Klassefilm, het landelijke educatieve filmprogramma voor het primair onderwijs.

De jury bestond uit Linn van den Aker (8 jaar), Daan Hofland (10 jaar) en Joep Wiertz (10 jaar). Zij bekeken de films en discussieerden er over. Ze ontmoetten filmmakers en acteurs en kregen een kijkje achter de schermen. Kortom, ze beleefden het festival van binnenuit.

De tweede film van Mijn Vader is een Detective is afgelopen zomer opgenomen. De titel is Het Heksenparadijs. De film zal vanaf de zomer van 2010 in de bioscoop te zien zijn.

De film wordt geproduceerd door MVIED2, onderdeel van A’dam Films, en komt tot stand met steun van CoBO en in coproductie met de TROS. Bridge Entertainment Group, de filmdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met E1 Entertainment de bioscoop- en dvd-exploitatie van de film.