1 Oktober: Wereldmuziekdag


Internationale muziekdagIeder jaar op 1 oktober is het Internationale muziekdag. De dag is een initiatief van Lord Yehudi Menuhin en wordt ondersteund door Unesco. Het thema van de dag: ‘Muziek verbroedert’.

Muziek is volgens Unesco een uitstekend middel om vriendschap tussen de volken te bevorderen. Muziek is meer dan een aangenaam tijdverdrijf, meer dan luisterplezier. Muziek is communicatiemiddel dat niet gebonden is aan grenzen, volk, geloof of ras.

Buitenlandse kinderliedjes
Ook kinderen leren al op jonge leeftijd diverse buitenlandse kinderliedjes. Menige peuter zingt enthousiast ‘Happy Birthday’ op een kinderfeestje. Bekijk in de rubriek Reizen, Landen en Culturen een aantal voorbeelden van buitenlandse kinderliedjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s