prinsjesdagGisteren, op Prinsjesdag, heeft het kabinet de plannen voor 2010 bekend gemaakt. Wat betekent dit voor u? U leest dit op www.prinsjesdag2009.nl. Hier vindt u de informatie uit de rijksbegroting en de Miljoenennota op diverse toegankelijke manieren. Zo kunt u via het onderdeel ‘Effect op u’ nagaan welke maatregelen voor gezinnen van toepassing zijn. De maatregelen voor u als gezin zijn hier op een rijtje gezet. Zo krijgt u antwoorden op vragen als: wat doen de centra voor Jeugd en Gezin in 2010 en hoe worden ouders tegemoet gekomen in schoolkosten? Lees alles over deze en andere plannen op de Prinsjesdag website.

Daarnaast is er de optie om de Miljoenennota op thema’s te doorzoeken en vindt u er een samenvatting van de miljoenennota, waarin naast een toelichting op de kabinetsplannen ook wordt ingegaan op de economische en financiële situatie van Nederland. Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele Miljoenennota te lezen.

Naast inhoudelijke informatie kunt u op de website ook terecht voor de Troonrede, foto’s van de hoedjesparade en video’s. Ook hebben we  aan een aantal bekende en minder bekende Nederlanders gevraagd wat zij van Prinsjesdag en de kabinetsplannen vinden, met als resultaat video’s en interviews met o.a. Leo de Haas (Blik op de weg), Fatma Genç (SpangaS) en Pieter Wijnen (paprikateler in Limburg).

Kortom, op de Prinsjesdag website www.prinsjesdag2009.nl vindt u alle informatie over Prinsjesdag en de kabinetsplannen 2010!

Prinsjesdag 2008