Logo Heksendoorn 2008 klein.JPGBen jij niet bang uitgevallen? Ga dan in oktober naar Heksendoorn!
Hou jij van griezelen? Dan kun je in Avonturenpark Hellendoorn de hele maand oktober je lol op, want dan is het Heksendoorn! Van 3 oktober tot en met 1 november a.s. is het pretpark omgetoverd tot het domein van heksen en andere griezelige figuren, die zich hier prima thuis voelen. En dat kun je zien, want het hele park ligt bezaaid met pompoenen en bezems. De allerjongsten kunnen speuren in het Ddd…oolhof en spannende avonturen beleven in Dreumesland. In Rioolrat, het domein van de heksen, krioelt het van de ratten en is het volop griezelen in het donker met de heksen. En… voor de allereerste keer openen in oktober de deuren van Huyze Griezelsteyn. Want alleen in de maand oktober kan Graaf von Griezelsteyn terugkeren naar zijn landhuis.

De legende van Huyze GriezelsteynVogelverschrikker2008 klein.JPG
Vroeger woonde Graaf van Griezelsteyn met zijn dochter en ouders in ‘Huyze Griezelsteyn’. Op een dag is hij zomaar vertrokken en heeft hij alleen een briefje achtergelaten met de tekst ‘Ik zie jullie terug in oktober’. Sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord.
Met het vertrek van de graaf is er een einde gekomen aan de gezellige feesten en sfeer in Huyze Griezelsteyn. Het landhuis is in verval geraakt; het is er smoezelig, koud en kil en er komt niemand meer op bezoek. Het hele gevolg is gebleven, maar niemand praat meer met elkaar en er valt niets meer te beleven. Het hele jaar blijven de deuren gesloten, maar in oktober gaan ze open in de hoop dat de graaf weer voor de deur zal staan.

Veel mensen kennen de legende en weten dat de deuren in oktober geopend worden en zij zijn nieuwsgierig hoe Huyze Griezelsteyn er van binnen uitziet. Maar als ze binnen komen zullen ze wel merken dat de bewoners op zijn zachtst gezegd niet echt vrolijk worden van het bezoek. Gasten zullen hun bezoek dan ook niet snel vergeten…

Heksenkind.jpgGriezelen voor jong en oud
De allerkleinsten kunnen speuren in het spannende Ddd…oolhof. In Dreumesland zijn alle begeleiders verkleed als vogelverschrikker. In Rioolrat, de achtbaan in het donkere riool is de plek waar de heksen zich schuil houden en je de stuipen op het lijf zullen jagen. Pas ook op voor hun huisdieren, de ratten die zich hier ophouden. En Kareltje & Jasmijn zijn ook in de ban van Heksendoorn met hun nieuwe show: Kareltje & Jasmijn en de Betoverde Mummie.

Kareltje & Jasmijn en de Betoverde Mummie
Kareltje is een vrolijke kok en is gek op slagroomtaarten. Jasmijn is de eigenaresse van Hotel 999, het hotel met 999 verschillende kamers. Ze is heel stoer en sterk. Kareltje & Jasmijn zijn dikke vrienden en samen beleven ze de spannendste avonturen! In oktober is de show ‘Kareltje & Jasmijn en de Betoverde Mummie’ te zien. Heks Sopranita is tijdens haar vakantie in Egypte omgetoverd tot mummie. Kareltje & Jasmijn gaan op zoek naar de spreuk om de betovering ongedaan te maken. Zou het weer goed komen?

Griezelen in het donker tijdens Halloween
Op 31 oktober is het Halloween. Avonturenpark Hellendoorn is daarom extra lang geopend voor alle dappere avonturiers. Tot 21:00 uur is het griezelen geblazen in het donker.

Wist je dat?
Hoe meer je te weten komt over heksen, hoe beter voorbereid je bent op Heksendoorn! Wist je bijvoorbeeld dat:
• een heks geen zout eet? Zout staat voor wijsheid. Wil je daarom veilig zijn voor heksen, verstop dan een zakje zout onder je kleren
• iedere heks wel een wrat of litteken heeft? Dit is namelijk het plekje waar ze niets voelt!
• een heks het beste bij volle maan op haar bezemsteel kan vliegen, omdat ze dan de meeste kracht heeft?
• wanneer een heks haar spiegelbeeld ziet, ze haar toverkracht verliest?
• Wanneer je een zwarte kat met lichtgevende ogen ziet, dit een betoverde heks is?

Praktische informatie Avonturenpark Hellendoorn:
Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 10 april t/m 1 november 2009 van 10:00 tot 17:00, 18:00 of 19:00 uur. De entreeprijs bedraagt € 19,25 (en vanaf 1 juli € 19,75) en kinderen t/m twee jaar mogen gratis naar binnen. Een Seizoen Pas voor Avonturenpark Hellendoorn kost € 49,50 per persoon. In voor- en naseizoen is het park gedurende enkele weekdagen gesloten. Kijk voor alle prijzen en openingstijden op
www.hellendoorn.nu.

Avonturenpark Hellendoorn is onderdeel van het Franse Compagnie des Alpes. Deze groep is gespecialiseerd in Europese vrijetijds- en toeristische parken voor families. Zij telt jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers en verenigt attractieparken met een bijzonder karakter die erg met de regionale en/of nationale markt zijn verbonden.