16 Reacties op “Lees jij jouw kinderen graag voor?

 1. ik vind voorlezen heel erg leuk en mijn zoontje ook. (denk ik) ook al is hij pas 3 maanden oud en begrijpt er waarschijnlijk niet veel van. Toch ben ik hem al regelmatig aan het voorlezen. Ik doe dat dan met rare en hoge stemmetjes soms ook met poppen en knuffels erbij hij vindt dat helemaal geweldig en begint dan ook vrolijk te lachen vooral als ik van stemmetje verander. Ben dus ook van plan dit te blijven doen ook al zeggen anderen dat ik gek ben omdat hij het toch niet begrijpt. Velen zeggen dan “je verdoet je tijd” of zoiets maar ik vind het helemaal leuk.

 2. Ik begon al met ‘voorlezen’ toen mijn kids baby waren, eerst eenvoudige badboekjes en boekjes met plaatjes. Vooral om ze te woorden te leren, dus voor de ontwikkeling. Ze vroegen dan: dat? en later zeiden ze dan zelf al wat het was. Het werd pas echt leuk toen ik echte voorleesboekjes kon gebruiken. Het is dan een heerlijk moment samen! Dus eigenlijk kies ik voor 1 én 2!

 3. ook ik kon eigenlijk niet kiezen tussen de bovenste twee antwoorden. het is zowel gezellig als belangrijk voor de ontwikkeling…

 4. Ik heb 2 kids; 1 van 2 en 1 van 6 en beide zijn dol op voorgelezen worden. De jongste is dol op de dunne boekjes van ‘het zandkasteel’ en een verhaal van Nijntje met zijn naam erin en de oudste vindt alles geweldig; oude boekjes uit mijn jeugd; zelfgekoezen boeken uit de bieb en de schoolbieb; alles is oké.

 5. Hoi ik heb een dochtertje van 3 en half en ook ik lees graag voor.Ik ben begonnen toen ze 1 jaar was.ze vindt het helemaal geweldig en voor het voorlezen van dikkie dik en kinder bijbel verhaal liefs hannelore

 6. jammer dat er geen combinatie was van antwoord 1 en 2 … Ik lees dagelijks voor aan mijn zoon. Ten eerste omdat ik het belangrijk vind voor zijn algemene ontwikkeling (en dus ook spraak / taal), maar ten tweede en voor ons net zo belangrijk omdat het een gezellig rustmoment is op de dag.

  De voorleesronde is in ieder geval vlak voor het slapen gaan en een paar keer per week lezen we ook ’s middags gezellig op de bank een paar verhaaltjes

 7. Voorlezen is voor ons echt een gezellig rustpuntje voor het naar bed gaan. Wij hebben 4 kinderen en allemaal vinden ze het geweldig. Onze oudste is nu ruim 7 en die leest nu ons voor, haha.
  groetjes,
  Katinka

 8. ik less mijn dochtertje ook iedere avond voor en is een heel fijn moment. we veranderen vaak van boekje en ze vind hetzelf heel leuk….

 9. Ik lees mijn zoontje elke avond voor. Ik vind het een gezellig moment maar ook goed voor zijn ontwikkeling. Ik heb in de poll gekozen voor ‘een gezellig moment’ maar eigenlijk geldt het tweede ook voor mij.

 10. wij hebben een zoontje van 5 en die kent haast al zijn boeken ook al uit z’n hoofd, dus een blz overslaan om tijd te besparen zit er ook niet in 😉
  Hij vraagt boeken voor z’n verjaardag etc en heeft ook verschillende boekenleggers. wij zijn zuinig op onze boeken, ik heb ze uit mijn jeugd ook nog verschillende1 heerlijk!

 11. hallo,
  ja ik lees mijn dochtertje sowieso elke avond voor
  het is leuk en al gewoonte eerst lezen dan liedjes en dan slapen
  en zij leest haar popjes voor op haar manier dan want ze is 3 en half.
  en ik ben boekenpret mamma op de peuterspeelzaal waar zij zit.
  groetjes yvonne

 12. hallo,
  ik lees mijn dochter elke dag voor,ik vindt het een gezellig samen zijn maar ook heel belangrijk.
  onze dochter is 2 maanden te vroeg geboren en dat ze in de couveuse lag lasen we ook altijd voor, ook omdat de verpleegsters zeiden dat dit heel belangerijk is want zo leren ze je heel snel kennen aan je stem enz.
  groetjes,patricia

 13. Ik ben oma van 6 kleinkinderen en heb een stapel boeken voor verschillende leeftijden. ik lees de kleintjes vaak en graag voor en geniet er stieken van als ze in mijn boekenkasten aan mijn boeken komen. ik zeg stiekem want het mag eingelijk niet. en daarom zijn mijn goede boeken ook hoger in de kast.
  toch vind ik het belangrijk dat ze de liefde van boeken ervaren.
  zo laat ik baby lorna van 7 mnd soms even voelen aan mij boeken.

 14. Even een kleine aanvulling op mijn antwoord, ik lees mijn kinderen in elk geval elke avond voor ze gaan slapen voor en doe dit al vanaf dat ze amper een jaar oud waren. Dit doe ik voornamelijk omdat ik het een belangrijk onderdeel van hun hele, maar met name van hun spraakontwikkeling is. Ik kon maar 1 antwoord aanvinken, maar eigenlijk ben ik het met de eerste ook eens, het is ook een gezellig moment geworden, voorlezen, de dag met ze doornemen, even rust en goede overgang van de dag naar de nacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s