Voorlezen met voorleesplaten en vertelkast


In toenemende mate maken kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en basisscholen gebruik van zogeheten kamishibai-kastjes. Het voorlezen van een prentenboek krijgt op deze manier een geheel nieuwe dimensie. Uitgaande van vertelplaten en een klein theaterkastje, ookwel vertelkastje genoemd, wordt het verhaal verteld. Hierdoor wordt het voorlezen van een prentenboek een bijzondere ervaring: voor voorlezer en luisteraar!

Om aan de toenemende vraag tegemoet te komen, worden door uitgeverij Lemniscaat reeds een aantal vertelplaten aangeboden. De matgelamineerde platen zijn A3- formaat. Achterop de plaat staat de tekstbehorend bij de afbeelding op de volgende plaat. Een set  van 16 platen kost € 24,95. 
Meer informatie over de verkrijgbare vertelplaten en het vertelkastje

Een Reactie op “Voorlezen met voorleesplaten en vertelkast

 1. Hallo allemaal,
  Over de vraag of ik voorlezen belangrijk vind kan ik duidelijk zijn. (zie: https://blog.peuterplace.nl/2009/08/13/poll-voorlezen)

  SUPERBELANGRIJK!
  Wanneer mijn kleinzoon bij mij logeert en het is bedtijd klimt hij de trap omhoog met oma er vlak achteraan. In `zijn kamer` staat een gemakkelijke stoel, voorheen om het flesje te geven, nu om voor te lezen. Giosué pakt zijn boekje : ´Dotty kan niet slapen` en klimt zelf al op de stoel, slaat het boekje open en begint heel serieus `te lezen`. Nadat ik dan toch eerst zijn pyama en slaapzak heb aangedaan en hem op schoot neem, leest oma voor. Met zijn slaapspeen en knufdoekje ligt ie lekker tegen me aan en luistert en kijkt. Het eindigt wanneer Dotty tussen al haar vriendjes (o.a. Piep, de muis en Tommy, de schildpad) op de bank in slaap vallen…zzzzzzzzz. Heel rustig kan ik Gio dan in bed leggen en met een `welterusten en tot morgen…zzzzzzzzz` verdwijnt oma dan de kamer uit.
  Dit vaste ritueel werkt uitstekend met inslapen maar ook beneden in de huiskamer staat een hele grote boekenkast. Op de onderste schap staan allemaal kinderboeken, met mooie plaatjes, dus voorlopig zitten we nog niet zonder!
  Groetjes van ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s