Jetix serie ‘In de Droom Tuin’ een hit in Nederland


‘In de Droom Tuin’, dat sinds januari 2009 in Nederland door Jetix wordt uitgezonden, is een instant succes en heeft al vele kleine fans. De serie behaalde direct een marktaandeel van 76% onder kinderen van 3 tot 5 jaar. Vooral kinderen van 2 tot 4 jaar kijken graag naar de avonturen van hoofdfiguren Makka Pakka, Upsy Daisy en Iggel Piggel.

De verhalen spelen zich af in een magische omgeving – een rustige tuin in een mooi oud bos dat bestaat in de fantasiewereld van een kind tussen wakker zijn en het slapen gaan. De Droom Tuin is als een groot bewegend prentenboek waarin speelgoed tot leven komt. De serie heeft een weloverwogen literair tintje en kalmerende werking – de rustige vertelstem, simpele rijmpjes en mooie muziek nemen de kijkertjes mee in een inspirerende, vrolijke en magische wereld.

Vanaf 7 september worden dagelijks nieuwe afleveringen van ‘In de Droom Tuin’ bij Jetix Play uitgezonden om 8.55 en 10.40 uur.


Van de makers van de Teletubbies

In tegenstelling tot veel tv-programma’s voor kleuters is ‘In de Droom Tuin’ niet direct bedoeld om te leren. De serie moet kinderen vooral ontspannen, vinden makers Anne Wood en Andrew Davenport, die ook de productie van de Teletubbies op hun naam hebben staan. De kracht van de serie zit volgens Davenport onder meer in de personages die elk een eigen melodie en grappig gedichtje hebben. Er zijn 100 afleveringen van 30 minuten, geproduceerd door Ragdoll.

Fenomeen in thuisland Engeland en daarbuiten

In Engeland werd ‘In de Droom Tuin’ voor het eerst uitgezonden door de BBC en CBeebies in maart 2007. De serie heeft in 2007 en 2008 BAFTA Awards in de wacht gesleept voor Best Pre-school Live Action Programme. Momenteel is ‘In de Droom Tuin’ in Engeland het grootste pre-school licentie karakter in de speelgoed- en spellenmarkt. Verkoopcijfers van de pluchecollecties van ‘In de Droom Tuin’ behoren tot de top-4 en meer dan 830.000 DVD’s zijn tot nu toe over de toonbank gegaan in de UK. ‘In de Droom Tuin’ is tot op heden vertaald in 17 talen en wordt in 33 landen uitgezonden.

Koert-Jan de Bruijn en Jetix
Koert-Jan is bekend geworden als Dennis Alberts in Nederlands populairste soap GTST. In januari 2009 is hij een samenwerking aangegaan met kinderzender Jetix waar ‘In de Droom Tuin’ sinds die tijd onderdeel uitmaakt van Jetix Play. Hij presenteert diverse programma’s, zoals Jetix Megatalent, de WNF quiz Rangers! en het nieuwe programma Cluebie. Tevens is hij ambassadeur van de WNF Rangers! club. Op 8 augustus 2008 is zijn dochter Keetje geboren. Koert-Jan woont met zijn gezin in Amsterdam.


KalmerendeIn de Droom Tuin’ een hit in Nederland
‘In de Droom Tuin’, dat sinds januari 2009 in Nederland door Jetix wordt uitgezonden, is een instant succes en heeft al vele kleine fans. De serie behaalde direct een marktaandeel van 76% onder kinderen van 3 tot 5 jaar. Vooral kinderen van 2 tot 4 jaar kijken graag naar de avonturen van hoofdfiguren Makka Pakka, Upsy Daisy en Iggel Piggel.
De verhalen spelen zich af in een magische omgeving – een rustige tuin in een mooi oud bos dat bestaat in de fantasiewereld van een kind tussen wakker zijn en het slapen gaan. De Droom Tuin is als een groot bewegend prentenboek waarin speelgoed tot leven komt. De serie heeft een weloverwogen literair tintje en kalmerende werking – de rustige vertelstem, simpele rijmpjes en mooie muziek nemen de kijkertjes mee in een inspirerende, vrolijke en magische wereld. Vanaf 7 september worden dagelijks nieuwe afleveringen van ‘In de Droom Tuin’ bij Jetix Play uitgezonden om 8.55 en 10.40 uur.

Van de makers van de Teletubbies

In tegenstelling tot veel tv-programma’s voor kleuters is ‘In de Droom Tuin’ niet direct bedoeld om te leren. De serie moet kinderen vooral ontspannen, vinden makers Anne Wood en Andrew Davenport, die ook de productie van de Teletubbies op hun naam hebben staan. De kracht van de serie zit volgens Davenport onder meer in de personages die elk een eigen melodie en grappig gedichtje hebben. Er zijn 100 afleveringen van 30 minuten, geproduceerd door Ragdoll.
Fenomeen in thuisland Engeland en daarbuiten
In Engeland werd ‘In de Droom Tuin’ voor het eerst uitgezonden door de BBC en CBeebies in maart 2007. De serie heeft in 2007 en 2008 BAFTA Awards in de wacht gesleept voor Best Pre-school Live Action Programme. Momenteel is ‘In de Droom Tuin’ in Engeland het grootste pre-school licentie karakter in de speelgoed- en spellenmarkt. Verkoopcijfers van de pluchecollecties van ‘In de Droom Tuin’ behoren tot de top-4 en meer dan 830.000 DVD’s zijn tot nu toe over de toonbank gegaan in de UK. ‘In de Droom Tuin’ is tot op heden vertaald in 17 talen en wordt in 33 landen uitgezonden.
Koert-Jan de Bruijn en Jetix
Koert-Jan is bekend geworden als Dennis Alberts in Nederlands populairste soap GTST. In januari 2009 is hij een samenwerking aangegaan met kinderzender Jetix waar ‘In de Droom Tuin’ sinds die tijd onderdeel uitmaakt van Jetix Play. Hij presenteert diverse programma’s, zoals Jetix Megatalent, de WNF quiz Rangers! en het nieuwe programma Cluebie. Tevens is hij ambassadeur van de WNF Rangers! club. Op 8 augustus 2008 is zijn dochter Keetje geboren. Koert-Jan woont met zijn gezin in Amsterdam.

16 Reacties op “Jetix serie ‘In de Droom Tuin’ een hit in Nederland

 1. Hallo, ik ben Romy Ramaekers en ik ben 10 jaar en ik kijk toch nog heel graag naar de droomtuin. Ik vind het niet leuk dat In de droomtuin weg is maar Disney XD vind ik prima, hoor. Als de droomtuin nog maar weer wordt uitgezonden. IK WIL DE DROOMTUIN TERUG!

  Dag,

 2. Mijn dochtertje is ook helemaal weg van de droomtuin. Iedere ochtend was het vaste prik, evenals alle andere tekenfilms geschikt voor de kleintjes. Nu is er niks meer!
  Ik heb de dvd maar gekocht, maar snap eigenlijk niet zo goed waarom het van de buis is, het was toch zo’n hit????

 3. Hey mensen,

  De kleintjes van ons zijn ook verzot op mickey mouse clubhuis, de droomtuin e.d.
  Wij hebben ook UPC, en daar wordt idd in de ochtend op disney channel het 1 en ander uitgezonden.

  De kleinste vindt mekka pekka helemaal geweldig, de middelste iggle piggle, en de oudste vindt mickey mouse het einde haha 🙂

 4. Voor de mensen die UPC hebben. Jullie kindjes kunnen dan op DisneyChannel van af 9 uur tot half 12 kijken naar O.A. De droomtuin, Mickey Mouse clubhuis, Rory. en nog veel meer.

  Groetjes Natasja

 5. Hallo,

  ik vindt het ook jammer dat JETIX niet meer op tv komt.Mijn dochter van 3 is helemaal weg van de droomtuin en loopt de hele dag Iggle Piggle na te doen.
  Disney xd is inderdaad geen zender voor peuters/kleuters maar voor schoolgaande kinderem, en wat hebben die er dan aan??
  Die zitten dan op school.

  Wij willen net als zoveel andere ouders en kinderem de Droomtuin terug op de TV!!!

  Groetjes van FAVI

 6. Onze dochter van 2 heeft een paar keer gekeken naar de serie en is er helemaal weg van. Ze roept de hele dag ‘Akka Pakka’kijken en pakt met volle overtuiging de voorraad dvd’s uit de kast, maar daar zit deze (nog) niet bij.

  Sinds vorige week ben ik in de gidsen gaan zoeken waar het nu uitgezonden wordt, maar kon het inderdaad niet vinden. Nu lees ik hier op de site dat de serie van de buis is???

  Vreemd, het is zo leuk voor ons kleine meisje, die er heerlijk van kon genieten als haar grotere zus op school zat.

  KOM TERUG !!

 7. ik snap niet dat de droom tuin en alle andere leuke tekenfilms voor de jonge kinderen weg is… mijn dochter roept steeds om iggle piggle en upsy daisy maar tot op hede niks op de televisie, ik snap niet dat ze die leuke programmas zomaar stop kunnen zetten voor de aller kleinste onder ons. ik genoot op mijn dochtertje zo vrolijk en opgewonde naar de droom tuin te zien kijken, en nu is het van de buis! en waarom? geen idee!

  ik vind dat jetix play terug moet komen voor de aller kleinste onder ons!

 8. hallo allemaal,

  missen jullie kindjes de droomtuin ook zo op tv?
  mijn zoontje van bijna 3 mist het enorm!

  Ik heb daarom besloten een hyves op te richten misschien dat jullie ook lid willen worden? misschien dat er tijdens de schooltijden van de kinderen onze peuters weer lekker naar hun favo kinderseries kunnen kijken.

  groetjes Linda

 9. waarom is de droomtuin niet meer op tv?
  Waarom zend disney xd het niet uit,die zend tv promagga’s uit voor de schoolgaande jeugd!!!!!

 10. Monique,

  de tekenfilm is tijdelijk gestopt ivm de schoolvakantie (regio zuid midden en noord).

  ik heb zonet gelezen dat men rond half oktober de dvd’s verwacht.

  grs esther

 11. Hoi,

  Ik ben blij dat ik lees dat vanaf 7 september weer te zien is.
  Ik heb meerdere mails naar Jetix gestuurd zonder enig antwoord!!
  Waarom verdween het voor tekenfilm voor jeugd dat allang op school zit op dat tijdstip?
  Mijn dochter is helemaal bezeten van de serie die ik nu alleen nog via internet met haar kijk.

  7 september zitten we klaar.. hoop dat het nu wel terugkomt.

  Groetjes Monique
  weet u misschien of er al nederlandstalige dvd’s van verkrijgbaar zijn?
  Ik wacht op uw antwoord….
  Groetjes MOnique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s