‘In de Droom Tuin’, dat sinds januari 2009 in Nederland door Jetix wordt uitgezonden, is een instant succes en heeft al vele kleine fans. De serie behaalde direct een marktaandeel van 76% onder kinderen van 3 tot 5 jaar. Vooral kinderen van 2 tot 4 jaar kijken graag naar de avonturen van hoofdfiguren Makka Pakka, Upsy Daisy en Iggel Piggel.

De verhalen spelen zich af in een magische omgeving – een rustige tuin in een mooi oud bos dat bestaat in de fantasiewereld van een kind tussen wakker zijn en het slapen gaan. De Droom Tuin is als een groot bewegend prentenboek waarin speelgoed tot leven komt. De serie heeft een weloverwogen literair tintje en kalmerende werking – de rustige vertelstem, simpele rijmpjes en mooie muziek nemen de kijkertjes mee in een inspirerende, vrolijke en magische wereld.

Vanaf 7 september worden dagelijks nieuwe afleveringen van ‘In de Droom Tuin’ bij Jetix Play uitgezonden om 8.55 en 10.40 uur.


Van de makers van de Teletubbies

In tegenstelling tot veel tv-programma’s voor kleuters is ‘In de Droom Tuin’ niet direct bedoeld om te leren. De serie moet kinderen vooral ontspannen, vinden makers Anne Wood en Andrew Davenport, die ook de productie van de Teletubbies op hun naam hebben staan. De kracht van de serie zit volgens Davenport onder meer in de personages die elk een eigen melodie en grappig gedichtje hebben. Er zijn 100 afleveringen van 30 minuten, geproduceerd door Ragdoll.

Fenomeen in thuisland Engeland en daarbuiten

In Engeland werd ‘In de Droom Tuin’ voor het eerst uitgezonden door de BBC en CBeebies in maart 2007. De serie heeft in 2007 en 2008 BAFTA Awards in de wacht gesleept voor Best Pre-school Live Action Programme. Momenteel is ‘In de Droom Tuin’ in Engeland het grootste pre-school licentie karakter in de speelgoed- en spellenmarkt. Verkoopcijfers van de pluchecollecties van ‘In de Droom Tuin’ behoren tot de top-4 en meer dan 830.000 DVD’s zijn tot nu toe over de toonbank gegaan in de UK. ‘In de Droom Tuin’ is tot op heden vertaald in 17 talen en wordt in 33 landen uitgezonden.

Koert-Jan de Bruijn en Jetix
Koert-Jan is bekend geworden als Dennis Alberts in Nederlands populairste soap GTST. In januari 2009 is hij een samenwerking aangegaan met kinderzender Jetix waar ‘In de Droom Tuin’ sinds die tijd onderdeel uitmaakt van Jetix Play. Hij presenteert diverse programma’s, zoals Jetix Megatalent, de WNF quiz Rangers! en het nieuwe programma Cluebie. Tevens is hij ambassadeur van de WNF Rangers! club. Op 8 augustus 2008 is zijn dochter Keetje geboren. Koert-Jan woont met zijn gezin in Amsterdam.


KalmerendeIn de Droom Tuin’ een hit in Nederland
‘In de Droom Tuin’, dat sinds januari 2009 in Nederland door Jetix wordt uitgezonden, is een instant succes en heeft al vele kleine fans. De serie behaalde direct een marktaandeel van 76% onder kinderen van 3 tot 5 jaar. Vooral kinderen van 2 tot 4 jaar kijken graag naar de avonturen van hoofdfiguren Makka Pakka, Upsy Daisy en Iggel Piggel.
De verhalen spelen zich af in een magische omgeving – een rustige tuin in een mooi oud bos dat bestaat in de fantasiewereld van een kind tussen wakker zijn en het slapen gaan. De Droom Tuin is als een groot bewegend prentenboek waarin speelgoed tot leven komt. De serie heeft een weloverwogen literair tintje en kalmerende werking – de rustige vertelstem, simpele rijmpjes en mooie muziek nemen de kijkertjes mee in een inspirerende, vrolijke en magische wereld. Vanaf 7 september worden dagelijks nieuwe afleveringen van ‘In de Droom Tuin’ bij Jetix Play uitgezonden om 8.55 en 10.40 uur.

Van de makers van de Teletubbies

In tegenstelling tot veel tv-programma’s voor kleuters is ‘In de Droom Tuin’ niet direct bedoeld om te leren. De serie moet kinderen vooral ontspannen, vinden makers Anne Wood en Andrew Davenport, die ook de productie van de Teletubbies op hun naam hebben staan. De kracht van de serie zit volgens Davenport onder meer in de personages die elk een eigen melodie en grappig gedichtje hebben. Er zijn 100 afleveringen van 30 minuten, geproduceerd door Ragdoll.
Fenomeen in thuisland Engeland en daarbuiten
In Engeland werd ‘In de Droom Tuin’ voor het eerst uitgezonden door de BBC en CBeebies in maart 2007. De serie heeft in 2007 en 2008 BAFTA Awards in de wacht gesleept voor Best Pre-school Live Action Programme. Momenteel is ‘In de Droom Tuin’ in Engeland het grootste pre-school licentie karakter in de speelgoed- en spellenmarkt. Verkoopcijfers van de pluchecollecties van ‘In de Droom Tuin’ behoren tot de top-4 en meer dan 830.000 DVD’s zijn tot nu toe over de toonbank gegaan in de UK. ‘In de Droom Tuin’ is tot op heden vertaald in 17 talen en wordt in 33 landen uitgezonden.
Koert-Jan de Bruijn en Jetix
Koert-Jan is bekend geworden als Dennis Alberts in Nederlands populairste soap GTST. In januari 2009 is hij een samenwerking aangegaan met kinderzender Jetix waar ‘In de Droom Tuin’ sinds die tijd onderdeel uitmaakt van Jetix Play. Hij presenteert diverse programma’s, zoals Jetix Megatalent, de WNF quiz Rangers! en het nieuwe programma Cluebie. Tevens is hij ambassadeur van de WNF Rangers! club. Op 8 augustus 2008 is zijn dochter Keetje geboren. Koert-Jan woont met zijn gezin in Amsterdam.