Tutti is een uitgeverij met een Italiaans tintje: niet alleen de naam tutti (spreek uit ‘toetie’), wat allemaal en allen tezamen betekent, maar ook de oorsprong van een aantal Tutti-boeken. Irma van Welzen, intitiator van Tutti, woont al enige jaren in Italië en bevordert er (voor)lezen. Zo kwam ze in aanraking met Italiaanse kinderliteratuur.  “Graag wil ik de Nederlandse lezertjes kennis laten maken met het Italiaanse vakmanschap van het vertellen van verhalen, waarin fantasie en absurdisme ruim baan krijgen.

Bijzonder zijn de tweetalige boekjes (Engels – Nederlands) waarmee kinderen kennis kunnen maken met een andere taal. In de eerste uitgaven neemt Tutti je mee op reis naar Italië en naar het fascinerende China.

Inmiddels zijn de eerste drie boeken verschenen waarvan je op PeuterPlace een recensie kunt lezen:

Het verhaal van de beer met zijn zwaard

Berta en Giovanni (Nederlands/Engels)

De kleine ridders (Nederlands/Engels)

Van de laatste twee titels is binnenkort een gratis MP3-audiobook te downloaden
op de website van Tutti.