Vanaf woensdag 8 juli zendt de EO de nieuwe kinderserie XMIX uit. De serie is gemaakt door de makers van Ernst, Bobbie en de rest. Erik van Trommel (Ernst) heeft net als bij Ernst en Bobbie de verhalen verzonnen en Gert-Jan van den Ende (Bobbie) heeft weer de muziek gemaakt. Trend Media, het bedrijf van de twee, heeft XMIX geproduceerd.

XMIX Exel, Dax en Xena kruipen uit de wereld van hun spannende videospelletje om in onze wereld problemen op te lossen. In afleveringen van 15 minuten met een liedje in het midden, pakken onze helden boeven op, lossen ze vreemde zaken op en voorkomen ze akelige rampen. X-Mix is voor kinderen van 4 tot 9 jaar. De afleveringen zijn stoer, vrolijk, spannend, grappig en nooit agressief.

De serie
Elke aflevering van XMIX begint op dezelfde manier. Er is iets vreselijks gebeurd. Een schilderij is uit het museum gestolen, de parels van de barones zijn zoek of er is ingebroken bij mevrouw Blijleven. En elke aflevering krijgt politieman Anton van zijn baas de opdracht om de zaak op te lossen. Op het zelfde moment krijgt Anton een telefoontje van zijn vrouw; hij moet direct thuiskomen. Anton kijkt op van zijn computerspelletje en denkt even na. Dan besluit hij al snel dat dit een mooi klusje is voor Exel, Dax en Xena uit zijn favoriete spelletje XMIX. Met 1 druk op de knop zendt hij ze op magische manier uit zijn spelletje naar de plaats van de misdaad waar het verhaal begint.

Van de makers van Ernst, Bobbie en de rest
10 jaar geleden verschenen Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende voor de allereerste keer met het programma Ernst, Bobbie en de rest op televisie. Al jaren lang razen deze twee kinderhelden iedere vakantie met hun kolderieke Ernst en Bobbie-show door Nederland.  Ieder jaar komen meer dan 100.000 fans naar de shows toe.  Onlangs hebben ze zelfs de miljoenste bezoeker verwelkomd. Erik van Trommel (Ernst) heeft net als bij Ernst en Bobbie de verhalen verzonnen voor XMIX en Gert-Jan van den Ende (Bobbie) heeft weer de muziek gemaakt. Trend Media, het bedrijf van de twee, heeft XMIX geproduceerd. Van Trommel en van den Ende gaan gewoon door met Ernst en Bobbie. Ze hopen dat XMIX net zo populair wordt als Ernst en Bobbie.


XMIX op TV
XMIX is vanaf 8 juli iedere woensdag te zien bij Z@pp op Nederland 3.
De serie bestaat uit maar liefst 13 spannende afleveringen.
Iedere aflevering duurt 15 minuten met een liedje in het midden.