Dit najaar kunnen de fans weer genieten van een flinke dosis Het Huis Anubis. Vanaf 28 september zendt Nickelodeon een spannend vierde seizoen uit van de populaire tv-serie, vanaf 18 november tot en met 27 januari is de tweede theatershow te zien en vanaf 16 december is de tweede film in de bioscopen te zien. Ook wordt op dit moment geschreven aan een nieuwe reeks tv-afleveringen van Het Huis Anubis die gepland staat voor het voorjaar van 2010.

Het huis van AnubisDe fans van Het Huis Anubis moeten een lange zomer overbruggen, maar het najaar maakt alles goed. Vanaf 28 september zijn er weer nieuwe afleveringen van de tv-serie te zien op Nickelodeon. Hoe zal het verder gaan met de zoektocht naar de Traan van Isis? Wat of wie zag Victor in de kelder? En komt alles goed met Noa?

In de nieuwe theatershow ‘De Legende van het Spooktheater’ die vanaf 18 november te zien is in de Nederlandse en Vlaamse theaters, stuiten de bewoners van het Huis Anubis op een mysterie in het theater waar ze zich bevinden. Bij een grote brand in 1932 blijkt één van de grootste acteurs verdwenen en niemand heeft hem ooit teruggevonden. Er gebeuren steeds rare dingen en er blijken verborgen ruimtes in het theater te zijn. Als dan het hele theater wordt afgesloten en niemand er meer uit kan, zullen zij aan de slag moeten. Lukt het om dit bloedstollende mysterie op te lossen?

Vanaf 16 december is de langverwachte tweede Anubis bioscoopfilm ‘Anubis en de Wraak van Arghus’ in Nederland te zien. Omdat Appie jarig is, gaan de Anubis bewoners naar een oud landhuis. Tijdens het horrorfeestje slaat de klok twaalf en begint het huis te spoken; de piano speelt uit zichzelf en achter een dichte deur zit een echt spookhuis. Als ze een voor een verdwijnen, denkt Appie dat het huis bewoond wordt door een vampier en is hij vastbesloten om hem te zoeken. Maar Nienke twijfelt, waarom vindt ze overal in huis boodschappen over vriendschap en eenzaamheid? En is de vreemde man die in huis ronddoolt een hulpje van de vampier, of probeert hij hen iets duidelijk te maken? Als Appies actie mislukt, lijkt alles verloren. Maar dan neemt Nienke het heft in handen en bedenkt een dapper plan waarmee ze Fabian en alle andere verdwenen vrienden probeert te redden. Zal het Nienke lukken, of gaan ze voor altijd ten onder aan de wraak van Arghus?

Het Huis Anubis
De populariteit van Het Huis Anubis kent momenteel geen grenzen. De tv-serie, trekt dagelijks gemiddeld ruim 225.000 kijkers en won al vele prijzen. De eerste ‘Het Huis Anubis’ film ‘Het Pad der 7 Zonden’ verwierf binnen 3 weken de platina status en is uitgeroepen tot de best bezochte Nederlandse film van 2008. In oktober 2008 won Het Huis Anubis voor het tweede jaar op rij de Cinekid Kinderkast Publieksprijs in de categorie Fictie. De tv-serie werd in 2007 ook nog bekroond met de Gouden Stuiver en twee Kids Choice Awards voor zowel beste TV ster als beste TV serie. Ook werd de serie genomineerd voor een Gouden Roos. Het bordspel van Het Huis Anubis werd in 2007 verkozen tot speelgoed van het jaar en er werden al meer dan 600.000 boeken verkocht.