Vanaf 20 augustus in de bioscoop te zien

Heks-LilyGebaseerd op de ook in Nederland razend populaire Heksje Lilly kinderboeken van KNISTER (Ludger Jochmann), waarin een ondernemend meisje dankzij een toevallig gevonden toverboek allerlei situaties naar haar hand kan zetten, maakte Stefan Ruzowitzky (Oscar Die Fälscher Beste niet Engelstalige film) een aanstekelijke spannende familiefilm vol humor en magie, die vanaf 20 augustus in heel Nederland in de bioscoop te zien is.

Hoe het allemaal begon…
Onze heldin Lilly is een normaal meisje van tien jaar oud. Totdat op een dag een magisch boek, samen met het kleine onhandige draakje Hector, in haar kamer opduikt. Surulunda, een geheime heks uit de magische wereld, heeft Lilly uitgekozen om haar opvolger te worden en het draakje Hector zal alles aan Lilly uitleggen. Lilly moet echter eerst binnen negenennegentig uur bewijzen dat ze deze taak aankan en waard is. Het magische boek belooft spannende avonturen, maar deze gaan wel gepaard met gevaar in bijvoorbeeld de persoon van  de slechterik Hieronymus, die van plan is de wereld over te nemen. Lilly zal deze magiër onder ogen moeten komen en bewijzen dat ze alles in huis heeft om de nieuwe geheime heks te worden. En of dat allemaal nog niet genoeg is, moet ze ook nog op haar kleine broertje Leon passen, die zich keer op keer weer in de problemen weet te werken…

Ruben van der Meer is het draakje Hektor. Cees Geel leent zijn stem aan de slechte magiër Hieronymus. Jenny Arean kruipt in de huid van de lieve, oude heks Surulunda.  Hans Kesting brengt Serafim, de assistent van Hieronymus die omgetoverd is in een hond, tot leven. Siebe Schoneveld is Leon, het broertje van Lilly, terwijl Isa Hoes als de moeder van Lilly te horen is. Lisa, van Lisa, Amy en Shelly, kruipt in de huid van meisje Lilly.  Ook Amy en Shelley zijn in kleinere rollen te horen.

Bekijk de trailer


De makers

Een film van Stefan Ruzowitzky, gebaseerd op de boeken van KNISTER (Ludger Jochmann). Met in de voornaamste rollen Alina Freund, Michael Mittermeier, Ingo Naujoks, Anja Kling en Pilar Bardem. Een Disney productie geproduceerd door Michael Coldewey, Martin Husmann, Corinna Mehner en Julia Steinweg.
Muziek: Ian Honeyman. Director of Photography: Peter von Haller.
Vertaling scenario: Frans van Deursen.

heksje-lily

Officiële Heksje Lilly – De draak en het magische boek website