k2-k3SBS 6 gaat samen met het productiebedrijf Studio 100 en de Belgische zender VTM op zoek naar een nieuwe zangeres voor de succesvolle meidengroep K3. Onlangs liet Kathleen weten uit de populaire formatie te stappen en nu gaan de overgebleven Karen en Kristel in K2 zoekt K3 op de Vlaamse en Nederlandse televisie op zoek naar haar vervanger. Het programma is komend najaar bij SBS 6 te zien.

Het nieuws dat de blonde Kathleen Aerts na tien jaar -de in Nederland en België zeer succesvolle formatie- K3 gaat verlaten, sloeg op 23 maart j.l. in als een bom. Deze voor Kathleen moeilijke beslissing werd na goed overleg met alle betrokkenen genomen. Dit betekent echter niet het einde van K3. Karen en Kristel gaan nu in het tv-programma K2 zoekt K3 op zoek naar een derde lid voor de immens populaire meidengroep.

“Wij zijn heel blij dat de kogel door de kerk is en dat het programma er komt!” laten Karen en Kristel weten. “We hadden immers allebei het gevoel dat het het leukste zou zijn om verder te gaan met K3 met een derde meisje erbij. Het is super dat we deze ongelooflijke kans krijgen om samen met de mensen in België en Nederland op zoek te gaan naar iemand die met ons tweetjes nog heel wat K3-plannen zal kunnen gaan waarmaken. We vinden het heel erg spannend allemaal!”

De keuze voor SBS 6 wordt door Studio 100 als volgt onderbouwd: “SBS6 heeft met veel enthousiasme het programmaconcept van Studio 100 omarmd om in een programma dat zich richt naar de hele familie op zoek te gaan naar een opvolgster voor Kathleen binnen K3. Studio 100 kijkt uit naar een mooie samenwerking met SBS6 en VTM (in Vlaanderen).

Deze samenwerking met SBS 6 rond “K2 zoekt K3” sluit perfect aan bij de goede en succesvolle relaties die Studio 100 doorheen de jaren in Nederland reeds heeft opgebouwd met omroepen zoals de Tros (Amika, Mega Mindy, Plop, Piet Piraat,…) en Nickelodeon (Het Huis Anubis).”

SBS 6 is heel blij met het format. “Er waren veel geïnteresseerde partijen in Nederland om K2 zoekt K3 samen met VTM uit te zenden, maar we zijn verheugd dat SBS 6 deze unieke samenwerking mag aangaan, omdat het programma uitstekend bij onze familiezender past”, aldus programmaleider Tina Nijkamp. In een later stadium zal er meer bekend worden gemaakt over de exacte invulling van het format.

K2 wordt K3
k2-zoekt-k3K3 is een ongelooflijk succesverhaal: 3 langspeelfilms, 9 muziekalbums, 9 concertreeksen, 200 afleveringen van De wereld van K3, 600.000 verkochte DVD’s, 4.000.000 verkochte CD’s, …… Deze televisiezoektocht naar de opvolgster van Kathleen wordt dan ook bijzonder veelzijdig want K3 is veel meer dan een meidengroep. Het is een fenomeen: entertainment in de breedste zin van het woord. Door de stappen die K3 heeft gezet in de film- en musicalwereld, en door de compleet eigen lifestyle die met de groep in het leven is geroepen, overstijgt hun carrière de muziekwereld.

K2 zoekt een kandidaat van 18 jaar of ouder die kan zingen, dansen en acteren.

Wie de felbegeerde plaats naast Karen en Kristel wil innemen, kan zich inschrijven via www.k2zoektk3.nl.