Vlaamse oppasmoeder veroordeeld voor mishandeling peuters


Oppasmoeder P. Maes uit het West-Vlaamse Wakken kreeg van de rechtbank vier jaar voorwaardelijk  voor de mishandeling van drie peuters.  Tevens dient ze een voorlopige schadevergoeding van 450.000 euro aan de slachtoffers te betalen.

Eén van de drie peuters, nu 3,5 jaar, is door de mishandeling zo goed als blind en kan niet praten, eten of lopen.  Toen Thibaut zeven maanden oud was, kregen zijn ouders de melding dat hij onwel was geworden bij de oppasmoeder. Met stuiptrekkingen werd het jongetje met de helikopter overgevlogen naar een ziekenhuis. Daar stelden de dokters een hersenbloeding en een netvliesbloeding vast als gevolg van hardhandig schudden.

Ouders van een ander slachtoffertje werden drie jaar lang door het parket als schuldigen van de mishandeling van hun dochtertje beschouwd. Niet alleen het meisje dat een permanente mentale achterstand heeft opgelopen staat onder medische controle, ook de ouders hebben behoefte aan psychiatrische begeleiding.

Lees hier meer…

Een Reactie op “Vlaamse oppasmoeder veroordeeld voor mishandeling peuters

  1. Dit is werkelijk ongeloofelijk, dat zoiets kan gebeuren! Dit is gewoon vreselijk. 4 jaar voorwaardelijk is veelste laag! Deze vrouw moet zeker 20 jaar de cel in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s