Oppasmoeder P. Maes uit het West-Vlaamse Wakken kreeg van de rechtbank vier jaar voorwaardelijk  voor de mishandeling van drie peuters.  Tevens dient ze een voorlopige schadevergoeding van 450.000 euro aan de slachtoffers te betalen.

Eén van de drie peuters, nu 3,5 jaar, is door de mishandeling zo goed als blind en kan niet praten, eten of lopen.  Toen Thibaut zeven maanden oud was, kregen zijn ouders de melding dat hij onwel was geworden bij de oppasmoeder. Met stuiptrekkingen werd het jongetje met de helikopter overgevlogen naar een ziekenhuis. Daar stelden de dokters een hersenbloeding en een netvliesbloeding vast als gevolg van hardhandig schudden.

Ouders van een ander slachtoffertje werden drie jaar lang door het parket als schuldigen van de mishandeling van hun dochtertje beschouwd. Niet alleen het meisje dat een permanente mentale achterstand heeft opgelopen staat onder medische controle, ook de ouders hebben behoefte aan psychiatrische begeleiding.

Lees hier meer…