Toen de bekende schrijver en tekenaar Max Velthuijs (22 mei 1923 – 25 januari 2005) precies twintig jaar geleden, in 1989, Kikker tot leven bracht, kon hij niet vermoeden hoe zijn lievelingsdier wereldwijd de harten van jong en oud zou veroveren. De avontuurtjes die de vrolijke en optimistische Kikker met zijn rood wit gestreepte broek, samen met zijn vriendjes Varkentje, Rat, Haas en Eend beleeft, zijn universeel en hartverwarmend. Een zegetocht volgde. Meer dan 2.3 miljoen boeken werden in 40 landen verkocht. Iedereen wil Kikker overal en dichtbij zich hebben. Niet alleen in het lievelingsboek maar ook op de leukste artikelen zoals kleding, spellen en schoolspullen.

Met trots kondigt Moefieklub KIKKER & VRIENDJES – Vriendschap aan, de eerste DVD waarin Kikker en zijn vriendjes het ene na het andere vrolijke avontuur beleven.  Want sinds kort schitteren Kikker en zijn vriendjes ook op televisie in het programma Kindertijd van de KRO. Kinderen van 3-8 jaar, ouders en grootouders kijken massaal  naar de 7 minuten durende afleveringen. Alle 27 afleveringen zullen op 4 DVD’s door Moefieklub worden uitgebracht.  De DVD verschijnt 25 mei as.

Jamai Loman brengt met zijn stem Kikker tot leven. Sander de Heer vertelt het verhaal en Wouter Hamel zingt de begintune.


Kikker & Vriendjes – Vriendschap

Kikker vindt een lief beertje in het bos. Hij neemt hem mee naar huis, zorgt goed voor hem en leert het diertje praten. Iedereen speelt met Beertje. Ze worden de beste vrienden! Dan, op een verschrikkelijke dag, zegt Beertje dat hij weer terug moet gaan naar waar hij vandaan komt. Kikker zijn hart is gebroken. Zal hij zijn berevriendje ooit weer terug zien?

Technische gegevens
Speelduur: ca. 42 minuten, taal: Nederlands gesproken.
Kijkwijzer: alle leeftijden.
Consumentenadviesprijs: € 9.99.
Release: 25 mei 2009.