Peuters zindelijk door muziekluier?


Wat dacht je van deze laatste uitvinding op gebied van luiers en zindelijkheidstraining?

luiers1Een Belgische wetenschapper heeft een muziekluier bedacht die kinderen sneller zindelijk zou maken. Ouders moeten een kleefbare strip met urinedetector bevestigen in een wegwerpluier die geluid maakt als het kind plast.

Dat maakte de Universiteit van Antwerpen dinsdag bekend. De onderzoekster, Alexandra Vermandel, stelde vast dat 80 procent van kinderen in thuissituaties binnen vijf dagen zindelijk was met de muziekluier.

De onderzoekster benadrukt echter dat grote betrokkenheid van de ouders noodzakelijk is. Ook moet het kind eraan toe zijn om te beginnen met zindelijkheidstraining.

Peuters zijn twaalf tot vijftien maanden later zindelijk dan zestig jaar geleden. Absorberende wegwerpluiers die kinderen een nat gevoel besparen, zijn mogelijk een oorzaak.

© ANP

Bron: ANP / Nu.nl.

2 Reacties op “Peuters zindelijk door muziekluier?

  1. Kinderen kunnen inderdaad veel eerder uit de luiers zijn dan nu gebruikelijk is. Je moet alleen weten dát het kan en hoe het kan. Zelf ben ik moeder van vijf kinderen en zwanger van mijn zesde. Al mijn vijf kinderen waren met 1,5 dag en nacht uit de luiers. Ik heb mijn methode en ervaringen opgeschreven. Meer informatie kun je lezen op mijn website: http://www.spelendzindelijk.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s