In april 2009 brengt Clavis Uitgeverij de Taal-Speel-Tas op de Vlaamse en Nederlandse markt. Doel van de tas is de taalontwikkeling bij peuters op een speelse manier stimuleren. Zowel in de kinderopvang als op school en thuis kan het een handig instrument zijn om taalachterstand te voorkomen of aan te pakken. De tas bevat het peuterboek Jop en Boeboe, de handpop Jop, knuffel Boeboe, een opblaasbare bal, een verjaardagskalender met versjes en liedjes en een handleiding en dvd met tips en voorbeelden voor de ouders.

De tas is ontwikkeld door het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding (HCO) en gefinancierd door de gemeente Den Haag. In een pilotproject in 2007 kregen alle Haagse ouders van kinderen tussen de 18 maanden en twee jaar bij een afspraak op een consultatiebureau van Meavita de Taal-Speel-Tas mee naar huis. De reacties op deze tas waren zo overweldigend positief dat de gemeente Den Haag dit project in 2009 gaat herhalen.

Het peuterboek in deze tas is geschreven door de Nederlandse pedagoge Elly van der Linden (Bureau Leesbevordering en Taalstimulering 0-7 jaar).

“Om kinderen taalvaardiger te maken is de betrokkenheid van ouders erg belangrijk. Sommige ouders bereikt men beter op een informele manier dan via de klassieke oudercontactavonden.” (Kris Van den Branden, Steunpunt Gelijke Onderwijskansen. GOK-conferentie, Leuven, 18/09/08)

Vanaf heden is de Taal-Speel-Tas in de Nederlandse en Vlaamse boekhandel verkrijgbaar.

De Taal-Speel-Tas is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.

Taal-Speel-Tas
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044810585, € 49,95.
Direct bestellen bij Bol.com