titoVoor de nieuwe swingende animatiefilm Sunshine Barry en de discowormen, spreken Jim, Sita en Yes-R de hoofdrollen in. De film is vanaf 30 juli in de bioscoop te zien.

Jim spreekt de stem in van Barry, de oprichter en zanger van de discoband . Sita verzorgt de stem van Gloria, de zangeres waar Barry een oogje op heeft en Yes-R is Tito de bassist en Barry’s beste vriend. De film zit boordevol discomuziek. Van bekende disconummers als Blame it on the Boogie, I will Survive en Play that Funky Music komt een Nederlandse adaptatie, die ook ingezongen wordt door Jim, Sita en Yes-R.

Overige stemmen in de film zijn van Tommie Christiaan (High School Musical) als de gitarist, Bea Meulman (Vrouwenvleugel) als Doortje de drummer en Doris Baaten (musical Mama Mia!) als de moeder van Barry. De dubbing van de, van origine Deense, animatie vindt deze maand plaats.

Sunshine Barry en de Discowormen

Het is niet makkelijk om Barry te zijn. Andere insecten in de achtertuin tonen wormen zoals Barry totaal geen respect.  Zijn soort hoort immers onderaan de voedselketen. Barry’s vooruitzichten zijn een saai leven en een nog veel saaiere baan in een compostfabriek. Wanneer Barry een oude discoplaat vindt, in een doos met kantoorartikelen, die hij van zijn vader kreeg, verandert zijn leven helemaal. Vanaf het moment dat hij de beat van de muziek hoort, is hij verkocht. Barry weet meteen wat hem te doen staat: hij richt een discoband op en is vastbesloten een ster te worden, door de jaarlijkse talentenjacht te winnen.

discowormen