Aart Staartjes stopt bij Sesamstraat als dat programma niet terug gaat naar het vertrouwde uitzendtijdstip van half zeven. Dat heeft hij gezegd in het 3FM-programma De Coen en Sander Show.Staartjes: “Ik hoop dat dit een dwangmiddel is,  maar misschien denken er allerlei bestuurders,  nou dat staat mooi opgeruimd”.

Staartjes heeft binnenkort nog enkele gesprekken met de omroepbazen van de Nederlandse Publieke Omroep over het uitzendtijdstip van Sesamstraat. Staartjes en de andere acteurs en personages, onder anderen Bert en Ernie, protesteren al enige tijd tegen het schuiven met de tijdstippen waarop Sesamstraat wordt uitgezonden.

Sinds tien weken is dat 17.00 uur. Sesamstraat moest plaatsmaken voor Dichtbij Nederland, dat eveneens van de NPS is. Inmiddels is dat programma gestopt en gaat Sesamstraat weer naar 17.30 uur. Lees verder op nos.nl.

Ga naar  www.sesamstraatnaarhalfzeven.nl om de actie te steunen.

Eerder uitgezonden bij DWDD: