jaar-van-de-spons2
De komende maanden kun je bij Nickelodeon volop genieten van de vrolijke zeespons!

Het jaar van de spons!
SpongeBob is met afstand het vrolijkste cartoon character aller tijden. Op 1 mei 1999 werd in Amerika de eerste aflevering van SpongeBob uitgezonden. Tot op de dag van vandaag is de serie wereldwijd een enorm succes, geliefd bij jong en oud en heeft vele prijzen in de wacht gesleept. Daarom is 2009 uitgeroepen tot Het Jaar van de Spons. Het worden dus drukke, maar ontzettend leuke maanden voor onze absorberende vriend…

Een van de eerste activiteiten van SpongeBob vindt aankomend paasweekend (12 & 13 april) plaats. Dan is SpongeBob namelijk aanwezig bij de Jaarbeurs Utrecht Marathon, om jong en oud enthousiast aan te moedigen. Langs het parcours worden speciale natte SpongeBob-sponzen uitgedeeld door SpongeBob en zijn vrolijke gele promotieteam, in de hoop dat alle deelnemers de finish zullen halen.

SpongeBob Tulp
Als je zo populair als SpongeBob bent kan een eigen tulp natuurlijk niet uitblijven. Op woensdag 15 april is het zover: de doop van de officiële SpongeBob Tulp in de Keukenhof in Lisse. De kleur laat zich raden: GEEL. Uiteraard is het niemand minder dan SpongeBob zelf die de officiële doop voor zijn rekening neemt.

De grote golf
Op 18 april wordt een speciale aflevering van SpongeBob uitgezonden, getiteld De grote golf. Patrick, Octo en SpongeBob stranden op een tropisch eiland. Als de plaatselijke surfgoeroe ze vertelt dat er slechts één manier is om van het eiland af te komen, namelijk door te surfen op een legendarische grote golf, ontdekken ze dat ze een groot probleem hebben: ze kunnen
geen van allen surfen…

no name
Online wordt natuurlijk ook extra aandacht aan SpongeBob besteed. Vanaf 1 april heeft SpongeBob zijn eigen website, www.spongebob.nl. Op de site vind je waanzinnige games, de cartoon creator, de allerleukste weetjes en speciale prijsvragen waarbij de leukste inzenders worden beloond met fantastische SpongeBob prijzen!