op-drift-peuterfestivalVan 6 t/m 13 april 2009 slaan de peuters Op Drift in Amsterdam en daar hebben ze alle reden toe. Een week lang zal er een spannend peuterfestival rondreizen door verschillende stadsdelen in onze hoofdstad.

In acht stadsdelen bezoeken peuters met hun ouders sprankelende en speelse peutervoorstellingen in. Voor en na de voorstelling gaan de peuters zelf op ontdekkingstocht in een theaterspeeltuin in de foyer. Ter afsluiting van het festival is er op 2e paasdag (13 april) in Jeugdtheater De Krakeling naast de theaterspeeltuin een uniek klankkleurconcert: Karussell van het Belgische gezelschap Pantalone. Klik hier voor afdruk van de flyer.

Het doel van dit festival: jonge kinderen op speelse wijze in aanraking brengen met cultuur en tegelijkertijd ouders kennis laten maken met de culturele instelling in hun buurt. Daarom is er voor groepen van o.a. peuterspeelzalen en voorscholen een speciale kortingsactie. Mocht u daar gebruik van willen maken neem dan direct contact op met een van deelnemende theaters of bel voor meer info.

Alle voorstellingen spelen om 9:30 uur en 11:00. In de krakeling speelt de voorstelling Karussell om 9:30, 11:00 en om 15:00 uur.

Met Het Amsterdamse Peuterfestival ‘Op drift’ wil Peter Lanting, directeur van theaterbureau Vanaf 2 en initiatiefnemer van het project, een nieuwe publieksdoelgroep van kinderen en hun ouders die anders niet tot nauwelijks in het theater komen, aanboren. Het project komt tot stand in nauwe samenwerking met buurttheaters en kinderopvanginstellingen, en trekt vooral de stadsdelen in. Het festival vindt plaats van maandag 6 april tot en met maandag 13 april in Amsterdam, waarna organisator Twee-ater met hetzelfde concept ook andere steden en plaatsen in Nederland aan zal doen.

 

AGENDA

 

Maandag 6 april


Krater Theater (Amsterdam Zuidoost) 09.30 en 11.00 uur

zzZOEFF, Lindai Boogerman
Met een paar dozen, een buis, een toetertje, papier en een knuffelmuis ontstaat een verhaal vol avontuur. De buis doet zwiep, Muis vliegt, de kwast plonst in de verf. En zzzoeff, daar staat zomaar een streep op het papier! Theatermaakster Lindai Boogerman is sinds 20 jaar een van de vaste poppenspelers in Sesamstraat en maakt sinds een aantal jaren succesvol voorstellingen voor de allerkleinsten (2+).

 

Voor de speciale kortingsactie voor peuterzalen en groepen, en het reserveren van kaarten kunt u contact opnemen met Krater Theater, telefoon: 020- 6952911

www.krater.nl.

 

Dinsdag 7 april

Ostadetheater (de Pijp) 09.30 en 11.00 uur

Superboek, Faruk Dikici

De voorstelling Superboek is een uitvergroot pop-up boek. Tegen het prachtige, levensgrote decor beleeft de acteur een meeslepend avontuur waarin een bad een boot wordt, en er een hoofdrol voor een koe is weggelegd. Dikici zoekt in zijn werk naar een verhaal en vorm die de kinderen direct aanspreken maar die ook op een meer gelaagd niveau talrijke verrassingen en subtiliteiten te bieden hebben.

 

Voor de speciale kortingsactie voor peuterzalen en groepen, en het reserveren van kaarten kunt u contact opnemen met het Ostadetheater, telefoon: 020-6795096

www.ostadetheater.nl

 

Woensdag 8 april

Podium Mozaïek (Bos en Lommer) 09.30 en 11.00 uur
De Spijker op zijn Kop, De toren van Geluid

Stan Lambregts en Bert van Bommel spelen twee stoere bouwvakkers die samen een stad bouwen. Maar natuurlijk gaat het niet om een gewone stad. Het is een muziekstad met veel TUTTI TIMBRI instrumenten. De Toren Van Geluid is een idee van Bert van Bommel. Als muzikant met zijn roots in de jazz en de salsa houdt hij zich bezig met instrumentale muziek met jonge kinderen. Ooit speelde hij zelf in Sesamstraat.

Voor de speciale kortingsactie voor peuterzalen en groepen, en het reserveren van kaarten kunt u contact opnemen met Podium Mozaiek, telefoon: 020-5800381

Woensdag 8 april

Pleintheater (Oost), 09.30 en 11.00 uur
Wie komt er in mijn Huisje, Ellen Smets
‘Wie komt er in mijn huisje?’ is een combinatie van clownerie en dans. Pompelepoen- een wortelvrouwtje- woont in een boerenbol van een zwerfkei. In haar wereld worden alledaagse voorwerpen en handelingen net even anders dan anders. Opeens valt er een lastpak uit de hemel. D’r uppie verandert in een Klein Kluppie. Ellen Smets maakt bewegingsvoorstellingen met weinig tekst, waarin spel, dans en clownerie op een speelse manier worden samengebracht.

 

Voor de speciale kortingsactie voor peuterzalen en groepen, en het reserveren van kaarten kunt u contact opnemen met Podium Mozaiek, telefoon: 020-6933380

www.pleintheater.nl

 

Donderdag 9 april

Theater de Rietwijker (Noord), 09.30 en 11.00 uur

De Spijker op zijn Kop, De toren van Geluid

Stan Lambregts en Bert van Bommel spelen twee stoere bouwvakkers die samen een stad bouwen. Maar natuurlijk gaat het niet om een gewone stad. Het is een muziekstad met veel TUTTI TIMBRI instrumenten. De Toren Van Geluid is een idee van Bert van Bommel. Als muzikant met zijn roots in de jazz en de salsa houdt hij zich bezig met instrumentale muziek met jonge kinderen. Ooit speelde hij zelf in Sesamstraat.

Voor de speciale kortingsactie voor peuterzalen en groepen, en het reserveren van kaarten kunt u contact opnemen met de Rietwijker, telefoon: 020-6331337.

 

Zaterdag 11 april

De Waterval (Westerpark), 09.30 en 11.00 uur

De Spijker op zijn Kop, De toren van Geluid

Stan Lambregts en Bert van Bommel spelen twee stoere bouwvakkers die samen een stad bouwen. Maar natuurlijk gaat het niet om een gewone stad. Het is een muziekstad met veel TUTTI TIMBRI instrumenten. De Toren Van Geluid is een idee van Bert van Bommel. Als muzikant met zijn roots in de jazz en de salsa houdt hij zich bezig met instrumentale muziek met jonge kinderen. Ooit speelde hij zelf in Sesamstraat.

Voor de speciale kortingsactie voor peuterzalen en groepen, en het reserveren van kaarten kunt u contact opnemen met de Waterval, telefoon: 020-6841262.

 

Zondag 12 april

De Boomsspijker (Nieuwmarkt), 09.30 en 11.00 uur
Op een klein stationtje, Poppentheater Hans Schoen

‘Op een klein stationnetje’ gaat over Olifant die graag bij Oma wil logeren. Hij heeft zijn koffer al gepakt. Hans helpt hem. Onderweg komen ze Papegaai, het vriendje van Olifant tegen. Papegaai mag ook mee naar Oma, want die heeft lekkere koekjes, limonade en houdt van spelletjes. Poppentheater Hans Schoen maakt warme, grappige en muzikale voorstellingen waarmee de kinderen in hun fantasie en in hun spel worden geprikkeld. Behalve in Nederland en België speelde het gezelschap ook in Amerika, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Zuid-Korea, Ierland en de Nederlandse Antillen.

Voor de speciale kortingsactie voor peuterzalen en groepen, en het reserveren van kaarten kunt u contact opnemen met de Boomsspijker, telefoon: 020-6264002.

 

Maandag 13 april

De Krakeling (centrum), 09.30, 11.00 en 15.00 uur

Karussell, Pantalone

In al zijn poëtische eenvoud is Karussell een spectaculair vormgegeven, zintuigelijke en buitengewone muziektheatervoorstelling voor peuters. Terwijl de draaimolen langzaam draait, vullen drie muzikanten en een mimespeler het toneelbeeld met emoties, muziek, klanken, beelden en associatieve situaties. In deze harmonieuze en tederwarme voorstelling worden de kleintjes meegevoerd naar een wereld waar ze de muziek leren zien en de kleuren gaan horen. Kunstenhuis Pantalone streeft naar een poëtische synergie tussen muziek, woord en beeld.

 

Korting voor Pantalone

Wie met zijn kind(eren) één of meerdere voorstellingen in de festivalweek bezoekt, krijgt bij inlevering van de afgestempelde plaatsbewijzen korting op de slotvoorstelling op Tweede Paasdag in De Krakeling en betaalt slecht € 10,00 voor een kind met begeleider. Ieder volgend kind betaalt € 5,00.

 

Voor de speciale kortingsactie voor peuterzalen en groepen, en het reserveren van kaarten kunt u contact opnemen met de Krakeling, telefoon 020 – 6245123.

www.krakeling.nl