filmuseum-flyerVan 18 tot en met 26 april 2009 is het Filmmuseum in Amsterdam omgebouwd tot een Fantastisch Dierenhotel.  Het programma bestaat uit veel grappige, spannende, ontroerende maar vooral fantastische dierenfilms. Dit jaar presenteren we maar liefst vier spetterende filmpremières die je niet wilt missen!

Het Fantastisch Kinder Film Festival wordt geopend door de vier eigenwijze Pinguïns van Madagascar. Na de film Madagascar schitteren ze nu in hun eigen televisieserie die in april van start zal gaan op Nickelodeon en op ons festival voor het eerst te zien is. Een van de stemmen van de Pinguïns wordt vertolkt door Johnny Kraaijkamp Jr. Ook dwalen er allerlei trouwe, grappige en rare honden door het hotel, die je kunt bekijken in Bolt en Het Hondenhotel.

De poezen Pim & Pom nodigen je uit op de thee, en schenken iedere middag potjes vol. Hierbij hoort natuurlijk een Pim- of Pompoes, die je zelf mag versieren. Na de thee kun je zien welke avonturen deze ondeugende poezen beleven. Ben je een beetje moe geworden? Kom dan met Shaun het Schaap en zijn neefje Timmy schaapjes tellen tijdens een hele lange mââââraton. Timmie’s eigen serie Timmy Tijd is nog niet eerder in Nederland vertoond, dus zorg dat je niet in slaap valt! Deze twee voorstellingen worden als televisieseries uitgezonden op Nick jr – de digitale peuter- en kleuterzender van Nickelodeon.

Elke ochtend starten we de dag voor alle kinderen van 2 tot en met 5 jaar met een heel speciaal Muizenontbijt, gevolgd door een vertoning van piepkleine filmpjes.

filmmuseum

In het bijzondere Dierenhotel draaien nog veel meer films, maar er is ook veel te doen en te ontdekken. Zo kun je ook zélf filmpjes maken, en spelen met speciale installaties die gemaakt zijn door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Kijk voor meer informatie, nieuws en praktische zaken op www.afffkids.nl

Een greep uit het programma:
De Pinguïns van Madagascar, De Avonturen van Pim & Pom, Bolt, Het Hondenhotel, Shaun het Schaap, Timmie Tijd, The Cat Returns, Kikker en zijn Vriendjes, Minoes, Trigger, Despereaux de Dappere Muis, Alice en Julius de Kat.