Heeft u in 2008 geen kinderopvangtoeslag ontvangen en denkt u er wel recht op te hebben? Maak dan snel een proefberekening, u kunt de kinderopvangtoeslag over 2008 nog aanvragen tot 1 april 2009. Al heel wat ouders hebben in 2008 kinderopvangtoeslag ontvangen van de Belastingdienst/ Toeslagen. Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. Iedereen die één of meer kinderen op een geregistreerde kinderopvang heeft, kan in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Proefberekening maken Hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen hangt onder andere af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren van de opvang. Op http://www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening kinderopvangtoeslag 2008 maken. U ziet dan meteen of u in 2008 recht had op kinderopvangtoeslag. Op de site staan ook alle andere voorwaarden voor de kinderopvangtoeslag 2008.

Aanvragen voor 1 april 2009
Heeft u in 2008 geen kinderopvangtoeslag ontvangen en blijkt uit de proefberekening dat u daar wel recht op had, reageer dan snel. U kunt de kinderopvangtoeslag over 2008 nog aanvragen tot 1 april 2009.

Eén keer aanvragen
U hoeft kinderopvangtoeslag maar één keer aan te vragen, daarna loopt de kinderopvangtoeslag automatisch door. Aan het eind van elk jaar ontvangt u een berekening voor het nieuwe jaar. Hebt u in 2008 kinderopvangtoeslag gekregen en heeft u daar in 2009 ook nog recht op? Dan ontvangt u vanzelf een nieuwe beschikking voor 2009. U hoeft de toeslag niet opnieuw aan te vragen. Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl of bel met de BelastingTelefoon: 0800 – 0543.