Op 4 april organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme speciaal voor mensen met autisme en hun familie de Auti-Doe-Dag in Avonturenpark Hellendoorn. Het park is dan exclusief geopend voor deze doelgroep. De vereniging en Hellendoorn willen met deze actie begrip vragen voor mensen met autisme en hen een fijne dag bezorgen.

Auti-Doe-Dag
Autisme is een ontwikkelingsstoornis waarbij de prikkel- en informatieverwerking in de hersenen is verstoord. Daardoor is de wereld voor hen, ongeacht intelligentie, onoverzichtelijk en moeilijk te begrijpen. Veel kinderen en volwassenen met autisme hebben dan ook moeite met de drukke en ongestructureerde wereld van een pretpark en komen er daardoor nooit of zelden, hoewel ze het wel erg leuk zouden vinden. Om de eerste Auti-Doe-Dag, in Avonturenpark Hellendoorn, tot een succes te maken, worden er dan ook allerlei voorbereidingen getroffen. Zo zijn er extra informatiepunten en vrijwilligers aanwezig in het park. Er is meer wachttijdensignalering en het aantal beschikbare kaarten is beperkt om te grote drukte te voorkomen. Op www.autisme.nl kan bovendien een voorbereidingskit gedownload worden met extra informatie over het pa rk en tips om de dag alvast goed voor te bereiden. En tussen alle avonturen door kan er gerelaxt worden op de relaxweide.

img_86381Opening langste knikkerbaan
Ter gelegenheid van Spellendoorn, een nieuw evenement in april en mei, opent Jelle Bakker tijdens de Auti-Doe-Dag op 4 april de langste knikkerbaan ter wereld. Jelle heeft autisme en het bouwen van knikkerbanen is zijn passie. Vanaf januari werkt hij ieder weekend aan dit bijzondere project in de Discovery Club in Avonturenpark Hellendoorn; een knikkerbaan van 1000 meter lang. Zijn bijzondere prestaties zijn te zien op de website www.knikkerbaan.nl.

 

 

Avonturenpark accepteert Autipas
De Autipas is ontwikkeld naar Engels voorbeeld en is een persoonlijke pas waarop,
behalve de contactgegevens van de pashouder, ook de belangrijkste kenmerken
van autisme worden uitgelegd. Autisme is een aangeboren, ingrijpende, maar onzichtbare handicap. Daarom is het zo belangrijk dat mensen met autisme hun problematiek op een eenvoudige en duidelijke manier kunnen uitleggen. Avonturenpark Hellendoorn accepteert vanaf 1 april 2009 de Autipas en geeft de houder van de pas een korting op de entree van het park. Maar belangrijker nog is dat Hellendoorn hiermee aangeeft autisme serieus te nemen.

Auti-Doe-Dag bezoeken?
De Auti-Doe-Dag is speciaal voor mensen met autisme en hun familie. Indien u de Auti-Doe-Dag in Avonturenpark bij wilt wonen, kunt u via de website van de NVA, www.autisme.nl, meer informatie vinden over de aankoop van entreekaarten.