Op woensdag 21 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start met het Nationale Voorleesontbijt. Deze elfdaagse campagne is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB en vindt in 2009 voor de zesde keer plaats.

Anton kan toveren van Ole Könnecke is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2007 verschenen.

In totaal selecteerde de jury tien titels voor peuters en kleuters. Deze boeken staan centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2009 (van woensdag 21 januari t/m zaterdag 31 januari). Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

PeuterPlace.nl organiseert een prijsvraag waarbij de beste 5 inzendingen een Anton cadeaupakket ontvangen. Klik hier voor meer informatie.