PRINSJESDAG 16 september 2008

Wat verandert er voor gezinnen in 2009?

Op Prinsjesdag, 16 september as. presenteert de minister van Financiën de plannen van het kabinet voor 2009 aan de Tweede Kamer. Iedereen is natuurlijk benieuwd wat er voor hem of haar gaat veranderen. Op de speciale Prinsjesdagsite van de rijksoverheid wordt voor verschillende doelgroepen aangegeven wat de plannen zijn voor 2009.

Mensen met kinderen is één van de groepen waarvoor de plannen op een rijtje staan. Van alle maatregelen die te maken hebben met kinderopvang, kinderbijslag, schoolboeken en alle andere zaken waar een gezin mee te maken krijgt, is op deze site een overzicht beschikbaar.

Op 16 september, om 15.15 uur, zijn alle maatregelen die het kabinet neemt overzichtelijk beschikbaar op de site www.prinsjesdag2008.nl, in het onderdeel ‘Effect op u’.

De website is een initiatief van de rijksoverheid en is al live. U kunt er alles vinden over wat er op Prinsjesdag gebeurt. Zo kunt u op de Prinsjesdagwebsite al de route van de Gouden Koets bekijken in Google Maps, zijn er foto’s van voorgaande jaren te bekijken en is de begrotingsquiz te spelen.

Op de site is ook achtergrondinformatie te vinden over de totstandkoming van de troonrede, de setting in de Ridderzaal en de geschiedenis van Prinsjesdag. En er zijn video’s te zien van de aanloop tot Prinsjesdag.

Bron: Rijksoverheid.